Studio GRAD

Studio GRAD je osnovan 2007 godine poslije višegodišnje uspješne saradnje trojice arhitekata Radulović i Gregović. Njihova inspiracija, saradnja i inicijativa pokretač je Studia GRAD.

GRAD je arhitektonski studio posvećen brižljivom tretiranju prostornih i programskih okolnosti. Pristup projektovanju je u svakoj prilici originalan, analitičan i integralan, oslonjen na opšte vrijednosti moderne arhitekture i savremene interpretacije regionalnog konteksta.

Proces projektovanja u Studiju GRAD u potpunosti je posvećen pronalaženju najboljih prostornih i funkcionalnih odgovora za naše klijente.

Studio GRAD je licenciran za izradu arhitektonskih projekata svih tipova. U zavisnosti od programskog zadatka i prostorne razmjere ostvaruje saradnju sa mnogobrojnim saradnicima i kompanijama iz različitih oblasti.

U prethodnom periodu Studio GRAD je projektovao veliki broj objekata različitih namjena. Značajan broj je realizovan ili je njihova realizacija u toku.

Učešće i nagrade na mnogobrojnim internacionalnim konkursima prilika su za afirmaciju projektantskih načela Studia GRAD. Istovremeno, konkursi su prilika i za afirmaciju arhitekture u Crnoj Gori, gdje ova kompanija želi dati svoj doprinos.

Stečeno iskustvo znanje i radni angažman osnivača i zaposlenih saradnika Studia GRAD garancija su da možemo proizvesti kvalitetnu arhitekturu i time obezbijediti i identitet projektovanih prostora i sigurnost naših investitora.

Tim

Dr Veljko Radulović , diplomirani inzinjer arhitekture – Partner

Datum rodjenja: 14.01.1976. Mjesto rodjenja: Dubrovnik.

Osnovno i srednje obrazovanje završio u Herceg-Novom, a Arhitektonski fakultet u Beogradu 2000. godine. Magistrirao 2005. godine na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a titutlu doktora tehničkih nauka stekao na istom fakultetu 2012. godine.

Od 2003. godine angažovan na Univerzitetu Crne Gore, kao nastavnik na Arhitektonskom fakultetu u Podgorici.

Suosnivač arhitektonsko-urbanističke prakse Studio GRAD. Vodeći i odgovorni projektant u mnogobrojnim projektima i realizacijama ovog studia.

Autor je brojnih naučno istraživačkih radova publikovanih u inostranim i domaćim časopisima. Dobitnik je preko 10 nagrada na međunarodnim i nacionalnim arhitektonsko – urbanističkim konkursima. Kao član autorske grupe, laureat je najvećeg stručnog prznanja za ukupan doprinos crnogorskoj arhitekturi – GRAND PRIX Prvog crnogorskog salona arhitekture, 2013. godine. Koautor je realizovanih projekata koji su u međunarodnoj selekciji nominovani za najevću evropsku arhitektonsku nagradu – Mies Van der Rohe Award 2013, kao i za svjetsku graditeljsku nagradu CEMEX Award. Učesnik je većeg broja međunarodnih arhitektonskih izložbi i salona, i dobitnik njihovih priznanja.

Imenovan je od strane Vlade republike Crne Gore za člana nacionalne UNESCO komisije.


Đorđe Gregović, diplomirani inzinjer arhitekture – Partner

 Datum rodjenja: 27.07.1974.

Mjesto rodjenja: Cetinje

Osnovno i srednje obrazovanje završio u Petrovcu, a Arhitektonski fakultet u Beogradu 2001. godine.

Vodeći i odgovorni projektant arhitektonske prakse KOOLING doo u Beogradu, 2005-2007.

Suosnivač arhitektonsko-urbanističke prakse Studio GRAD 2007.godine. Vodeći i odgovorni projektant u mnogobrojnim projektima i realizacijama ovog studia, kao i izvrsni director.


Branislav Gregović, diplomirani inžinjer arhitekture – Partner

Datum rodjenja: 14.05.1976.

Mjesto rodjenja: Bar

Osnovno i srednje obrazovanje završio u Petrovcu, a Arhitektonski fakultet u Beogradu 2000. godine.

Suosnivač arhitektonsko-urbanističke prakse Studio GRAD 2007.godine. Vodeći i odgovorni projektant u mnogobrojnim projektima i realizacijama ovog studia.

Predsjednik Saveta za prostorno planiranje Crne Gore od 2013.godine.

Pomoćnik ministra za prostorno planiranje: 2009-2011
Asistent na Građevinskom fakultetu i Arhitektonskom fakultetu u Podgorici, 2003-2008


Milica Bulatovic

Rodjena u Podgorici, 1988. godine gdje je zavrsila osnovnu skolu i gimnaziju. Nakon zavrsene srednje skole upisuje Arhitektonski fakultet na Politehnici u Bariju.

Zavrsila petogodisnje studije na istom fakultetu i 2013.godine stekla diplomu i zvanje magistra arhitekture.

Iste godine se zaposlila u projektnom birou Studio GRAD.


Marko Bešović dipl.ing.arh.

Rodjen u Podgorici 1986. godine. Osnovnu školu i gimnaziju završio u Podgorici nakon čega upisuje Arhitektonski fakultet. Osnovne studije završio 2009. a specijlističke 2010. godine kada i započinje profesionalnu praksu u projektnom birou „A`Deco plan“ iz Podgorice.

Od 2012. godine radi u projektnom birou „Studio Grad“.

Student je postdiplomskih magistarskih studija Arhitektnskog fakulteta u Podgorici. Član je Inženjerske komore Crne Gore.